Posted By
Wykonanie identyfikacji wizualnej

Wygląd budynku, który ma być wykorzystywany do zarabiania pieniędzy jest niebywale bardzo ważną kwestią. Atrakcyjność tego miejsca niewątpliwie wpłynie na zainteresowanie klientów, a na tym powinno nam przecież zależeć. Aranżacja lokalu gastronomicznego to nie lada wyzwaniem.

Trzeba wziąć pod uwagę, że w dzisiejszym świecie ludzie głównie zwracają uwagę na jakość, dlatego że jest ona swego rodzaju wyznacznikiem statusu. Ceny w tej chwili nie są niskie bez względu na to, o jakich usługach czy produktach mówimy, zatem siłą rzeczy chcemy płacić za coś, co jest rzeczywiście dobrej jakości. Kiedy idziemy do restauracji, pragniemy pięknego wyposażenia, bo to powoduje, że czujemy się dobrze i mamy również złudzenie, że bardzo dobrze wykorzystujemy nasze pieniądze. Z tego też względu identyfikacja wizualna restauracji musi być na pewno przemyślana. Powinno się się odróżnić na tle konkurencji, a to nie jest łatwe. Dzisiaj firmy konkurują ze sobą. Oczywiście ta rywalizacja głównie jest widoczna na przykładzie menu, niemniej jednak znaczenie ma też wystrój i aranżacja całego lokalu. Identyfikacja wizualna firmy działającej w takiej branży musi być dobrze zaplanowana. Bez wątpienia nierzadko właściciele restauracji pragną zaoszczędzić i sami wykonują aranżację, ale czy jest to bardzo dobre rozwiązanie, na to trzeba sobie odpowiedzieć już samodzielnie. Wszystko zależy od tego, czy mamy jakiś zmysł estetyczny potrafimy wymyślić aranżacje, która będzie ciekawa. Mało kto potrafi też sam zrobić logo i projekty ulotek, wizytówek czy kart menu. To, jakby nie patrzeć jest dosyć skomplikowane zadanie, zatem lepiej skorzystać z pomocy specjalistów, którzy mają w tym względzie większe doświadczenie i są nam w stanie zapewnić wystarczająco dobrą jakość. W przygotowaniu wizualizacji projektu, wszystkich materiałów identyfikacyjnych czy także samego wystroju powinno się się kierować zwykłą zasadą. Mniej znaczy więcej. Jeżeli już decydujemy się na to, aby lokal był bardzo mocno udekorowany, to musimy mieć pewność, że będzie w nim wystarczająco dużo miejsca i odwrotnie. Kiedy jest mały, aranżacja powinna być raczej minimalistyczna.

Sprawdź tutaj: projekt hotelu butikowego.