Posted By
Ryby wędzone i świeże – gdzie kupić?

Powinniśmy uprzytamnić sobie, że ryby są niezbędnym elementem każdej bardzo dobrze zbilansowanej a także zrównoważonej diety. Stanowią cenne źródło kwasów omega-3, które jak wykazały masowe badania, korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. W dodatku, świeże ryby to też źródło witamin takich jak A, D, E, jak także witamin z grupy B.

Dodatkowo w ich składzie wykazano też selen i jod. Warto dodać także o tym, że stanowią opcję dla innego mięsa, o ile nie możemy na przykład spożywać mięsa białego czy czerwonego.
Ryby – co możemy wybrać?
Z całą pewnością warto wybierać takie przetwory a także potrawy z ryb, które są przygotowywane w sposób naturalny, a więc bez ulepszaczy smaku czy konserwantów. Warto wybierać produkty naturalne, które pochodzą z przetwórni, które nastawione są przede wszystkim na wysoką jakość towarów, a więc w głównej mierze stosują przetestowane naturalne techniki np wędzenia czy przygotowywania past i sałatek rybnych. Warto dodać o tym, że internetowy sklep rybny oferuje między innymi ryby świeże, jak także ryby wędzone, pasty rybne, sałatki, paprykarze a także coraz popularniejsze pośród klientów sushi. W sklepie rybnym proponowane są jedynie produkty pochodzące wprost od producenta, a zatem droga od producenta do klienta skrócona jest w maksymalny sposób, co przekłada się także na świeżość oferowanych produktów. W bogatej ofercie sklepu znajdziemy w głównej mierze pasty, jak też paprykarze z dorsza czy z pstrąga. Są to również filety rybne, tuńczyk w oliwie, jak również pasta makrelowa, pasta z pstrąga wędzonego z dodatkiem suszonych pomidorów, sałatka z makreli ekologiczne pasty z łososia z dodatkami np z suszonych pomidorów, czy pasta z tuńczyka z liściem laurowym. Wśród świeżych ryb dużym zainteresowaniem klientów cieszy się łosoś, niemniej jednak też filety surowe z miruny, pstrąga czy sandacza. Coś smacznego wynajdą dla siebie również miłośnicy filetów śledziowych, ponieważ są to na przykład praktyczne zestawy filetów śledziowych przygotowanych po skandynawsku lub również z dodatkami takimi jak suszone pomidory. Za walory smakowe doceniane są też filety śledziowe z dodatkiem żurawiny oraz organizowane według tradycyjnej receptury.

Zobacz także: makrela wędzona.